Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SORSAKOSKEN  ROMPETORI  2023

JA  WANHAT  WEHKEET

OLI LA  8.7.  Sorsakosken keskustassa. Hiukan satoi, mutta toriväki oli iloista.

Kiitokset kaikille kävijöille! Kiitokset talkoolaisille ja  kaikille, jotka auttoivat tässä työssä eteenpäin!

 

Torimyyjiä, näytillä vanhoja ja hienoja autoja, työkoneita, kahvioita, makkaraa, lettuja, toriruokaa, juomia, näyttely, arpajaiset, ym. mukaavaa, leppoisaa menoa.

ALUEET

Tapahtuman keskusalue on ns. Fiskarsin paikoitusalue, jonne tullaan Sorsakoskentien kautta. Tapahtuman muita alueita ovat kylätalo Seuralan tontti, osoitteessa Sorsakoskentie 12, sekä puisto- ja leikkialue osoitteessa Sorsakoskentie 15 (Koskentien toisella puolella kun katsotaan Fiskarsin alueelta). Puistoalueen ja Fiskarsin alueen välillä on jalankulkijoille alikulkutunneli.

 

 2

 

 

 

 

 

 KUVAT :  Marcus Junttanen

Yleisön autojen

paikoitusalueet ovat mäen toisella puolella Putkitien tuntumassa, jonne käännytään Koskentieltä kohdassa 825. Lisäksi vielä siellä naapurissa oleva urheilukenttä. Liikenteenohjaus neuvoo. Paikoitusmaksu on 5 €. Apuna kävelijälle on paikoitusalueen ja keskusalueen välillä liikkuva motoroitu "katujuna".

Torimyyjien paikoitusalue on osoitteessa Koskentie 806 vanhan koulun pihalla sekä entisen kirkon edessä Sorsakoskentie 8:n alueella. Näytösautot tulevat Fiskarsin alueelle tehdasrakennuksen eteen. Liikenteenohjaus neuvoo. Sorsakoskentie on yleiseltä liikenteeltä suljettu tapahtuman aikana väliltä Koskentie - Miilutie (kiertotie on kuitenkin olemassa Lehtiniementietä pitkin kohti Putkitietä; ohjaajat neuvovat). Koskentiellä on alennettu nopeusrajoitus tapahtuman aikana.

 TALKOOLAINEN:  TULE MUKAAN ! 

Rompepäivän talkoissa on kaikenlaisia töitä tarjolla: liikenteenohjausta, kahvinkeittoa, esitejakelua, tavaroiden kantamista ja järjestämistä, juoksupoika-hommia, myynti- ja tarjoilutyötä, telttojen pystytys- ja purkutyötä, siivousta, ym.

 

 

 

 

 

 TAPAHTUMIA  TOUKOKUUSSA: 

 

ke 15.5.2024  Vanhemman väen "Tiinukan kerho" kokoontuu Seuralassa keskustelemaan keväästä ja perhosista.Viimeinen kevään kokoontuminen kakkukahvien merkeissä.

Tukemassa Leppävirran kunta.

 

1. - 17. 5.  VAKOKUVANÄYTTELY  Seuralassa

Martti Airasvaaran valokuvia sorsakoskelaisista perhosista  avoinna klo 14 - 17. ilmainen.

Myös tietoa perhosista on tarjolla.

 

To 16.5. vanhojen valokuvien kerho kokoontuu Seuralassa klo 10 - 12  kevään viimeisen kerran tutkimaan valokuvien saloja.

 Tukemassa Leppävirran kunta.

 

La 18.5. on Seuralassa  VaPePa:n  etsintäkurssi klo 9 - 17, järjestäjänä Leppävirran VaPePa ja SPR.

 

Su 26.5. klo 14  "Ekotekoja tontillesi"  kiertokävely  Anjan  pihalla os. Taivalmäentie 7. Anja kertoo niistä pienistä toimista, joilla sinäkin voit  edistää luonnon monimuotoisuutta. Ilmainen.

Kesäkuussa tapahtumia:

Su 9.6.  Vaalikahvio Seuralassa klo 12 - 15. Kahviossa myydään kahvilatuotteita, piirakoita, ruokaa kotiinkin  ja  lounas: broilerikeitto tai palapaisti perunoiden kera, sallaatti ja marjakiisseli.

La 15.6.  Muikkufestivaali ja peräkonttikirppis Sorsakosken keskustassa klo 10 -  14. Paikka on Fiskarsin paikoitusalue. Paikat ovat myyjälle ilmaiset.  Kyläyhdistys myy omia ruoka- ja kahviotuotteita erikoistuen muikkuruokaan. Järjestäjänä Sorsakosken kyläyhdistys ry. Tervetuloa!

 

 

 

TUKEMASSA  LEPPÄVIRRAN  KUNTA !

.....