Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Leader-rahoituksella ”Yhteiset tilat kuntoon”

Sorsakosken kyläyhdistys ry omistaa Seuralan yläpuolella olevan tontin, joka on vuosien saatossa päässyt pahoin metsittymään. 

 

Yhdistyksellä on käynnissä hanke, jossa alue siistitään liiasta puustosta ja siellä olevat vaaralliset kaivot täytetään sekä osa tontista tasataan soralla ja murskeella jolloin siitä tulee puistomainen alue. 

 

 

Puistoa voidaan hyödyntää kyläyhdistyksen järjestämissä tapahtumissa ja sen käyttötarkoitusta ja mahdollisuuksia lisätään sitä mukaa kun löytyy hyviä ideoita, joita kyläyhdistyksen on mahdollista toteuttaa.

 

Hanke on Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n Teemahankkeen – Yhteiset tilat kuntoon, alahanke, johon Mansikan hallitus myönsi Leader-tukea. Tuki mahdollistaa hankkeen toteuttamisen ja siihen tarvittava omarahoitusosuus voidaan kerryttää talkoilla.

 

 

 TAPAHTUMIA  TOUKOKUUSSA: 

 

ke 15.5.2024  Vanhemman väen "Tiinukan kerho" kokoontuu Seuralassa keskustelemaan keväästä ja perhosista.Viimeinen kevään kokoontuminen kakkukahvien merkeissä.

Tukemassa Leppävirran kunta.

 

1. - 17. 5.  VAKOKUVANÄYTTELY  Seuralassa

Martti Airasvaaran valokuvia sorsakoskelaisista perhosista  avoinna klo 14 - 17. ilmainen.

Myös tietoa perhosista on tarjolla.

 

To 16.5. vanhojen valokuvien kerho kokoontuu Seuralassa klo 10 - 12  kevään viimeisen kerran tutkimaan valokuvien saloja.

 Tukemassa Leppävirran kunta.

 

La 18.5. on Seuralassa  VaPePa:n  etsintäkurssi klo 9 - 17, järjestäjänä Leppävirran VaPePa ja SPR.

 

Su 26.5. klo 14  "Ekotekoja tontillesi"  kiertokävely  Anjan  pihalla os. Taivalmäentie 7. Anja kertoo niistä pienistä toimista, joilla sinäkin voit  edistää luonnon monimuotoisuutta. Ilmainen.

Kesäkuussa tapahtumia:

Su 9.6.  Vaalikahvio Seuralassa klo 12 - 15. Kahviossa myydään kahvilatuotteita, piirakoita, ruokaa kotiinkin  ja  lounas: broilerikeitto tai palapaisti perunoiden kera, sallaatti ja marjakiisseli.

La 15.6.  Muikkufestivaali ja peräkonttikirppis Sorsakosken keskustassa klo 10 -  14. Paikka on Fiskarsin paikoitusalue. Paikat ovat myyjälle ilmaiset.  Kyläyhdistys myy omia ruoka- ja kahviotuotteita erikoistuen muikkuruokaan. Järjestäjänä Sorsakosken kyläyhdistys ry. Tervetuloa!

 

 

 

TUKEMASSA  LEPPÄVIRRAN  KUNTA !

.....