Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Arkisto, vanhoja julkaisuja ja tapahtumia

 

Vanhusten talolla tulipalo 3.2.2014

Kuvat Markku Holopainen

 

 

 *****************************************************************************

 Sorsakosken Tarmo kyläkauppa aukaisi ovensa 15.12.2015. Uudet kyläkauppiaat ovat Pia-Marik2a ja Eero Aittapelto. Kauppa on sittemmin lopettanut toimintansa.

 

***********************************************************************************************

Yleinen kyläsuunnitelma kokous keräsi Seuralaan 24.1.2016 runsaasti kyläläisiä 

************************************************************

 

 

Suuret kiitokset Teille Helena ja Auvo näistä vuosista, joina olette vieneet Sorsakosken asioita eteenpäin. Olette tehneet kylän hyväksi niin paljon, toivottavasti kyläläiset arvostavat antamaanne panosta yhtä paljon, kuin mitä me arvostamme. Kiitokset vielä kerran. Terveisin Marita Tuomainen ja Markku Holopainen. 

 

Kiitokset Teille Kyläläisille! Vain Teidän aktiivitoimijoiden avulla, ja Kyläläisten luottamuksen ja tuen voimin yhteistyössä on tähänastisista haasteista selvitty. Toivon hartaasti, että uudet vastuunkantajat voivat vähitellen myös hankkia luottamuksenne. Terveisin Helena

**********************************************************************************************
 

10.11.2015    KOULU  SÄILYY SORSAKOSELLA  JA  KAUPPA AVAUTUU

Eilen illalla pidetyssä Leppävirran kunnanvaltuuston kookouksessa on päätetty kunnanhallituksen esityksen mukaisesti, että koulu säilyy Sorsakoskella eikä lapsia aleta kuljettaa Kirkolle.

 

Myös kaupalle on tulossa jatkaja, ja kauppa aukeaa mahdollisesti Tarmo -kauppana, kertovat tämän aamun Itä-Suomen uutiset. Kauppa voisi aueta mahdollisesti jo parin viikon päästä.

Tämä kaikki antaa meille ja kylälle mahdollisuuden nyt kaikin tavoin etsiä kylälle uutta virkeyttä ja myös lisää uusia asukkaita.

**************************************************************************************************

Leppävirran kunnanhallitus on kokouksessaan 2.11. 2015 päättänyt, että kaikki kunnan koulut säilytetään. Myös Sorsakosken koulu säilyy.

 

Kouluasia on vielä kunnanvaltuuston käsittelyssä ensi maanantaina 9.11.klo 18.00 alkaen. Koulun säilyminen vaatii myös valtuuston myönteisen päätöksen, ennenkuin voimme huokaista helpotuksesta ainakin tämän vaalikauden ajan.

Nyt kannattaa mennä kuulemaan kuinka edustajamme kokouksessa pitävät kylän ja kyläkoulujen puolta. Valtuuston kokoukset ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

*************************************************************

Paljon Kiitoksia Kaikille, jotka osallistuitte tavalla tai toisella Rompetorille!

 

Päivä onnistui todella ja sääkin suosi. Olisipa tämänpäiväisellä tuulella ollut toisenlaiset ajatukset mielessä telttojen kanssa. Kuvia ym. tulee näillekin sivuille, kunhan ensin hiukan romppisuupumus hellittää.facebookissa kuvia jo löytyy. https://www.facebook.com/groups/Sorsakoski/

*********************************************************************************************

Nyt Sorsakosken tehtaalla ei tehdä enää aterimia eikä varsinkaan samaan malliin. Tilalla on yksi maailman nykyaikaisimmista kattilalinjastoista, jossa suurelta teräslevyrullalta syntyy pitkälle automaitsoidusti lähes valmiita kattiloita. Toki ilman ihmisten tekemää työtä tämäkään ei tapahdu, mutta vähemmällä käsityöllä, enemmän sormia ja terveyttä säästäen. Tehtaalta lähtee maailmalle kattiloitten lisäksi myös mm. paistinpannuja ja muita pinnoitettuja astioita.

Nykyisin entinen Hackman Oy Ab on jakaantunut ja muuttunut useaksi yhtiöksi ja yritykseksi. Fiskars nimi seisoo entisen Hackman Oy:n paikalla. Sorsakoskella toimivia yrityksiä ovat esim. Metos, SK-Tools, Pertemet ja monia muita pienempiä.

Sorsakoski kohisee ja kuohuu kuitenkin edelleen, vaikka sen voima ja virtaus näkyvät ohikulkijalle ehkä parhaiten vasta voimalaitoksen jälkeen Kanavatieltä missä koski virtaa Osmajärveen.
Kosken putous on korkeudeltaan n. 19 metriä ja lienee tulva-aikana enemmänkin.

 

 Seuralaan kokoontui 24.5.2015 runsas joukko tulevan rompetorin talkoolaisia infopalaveriin ja töiden jakoon.

 Ja tehtiinpä hyvä tapahtuma!

Kuva 2013 Rompetorilta.

 ****************************************************

LASKIAISRIEHA oli 15.2.2015

Mukava tapahtuma. Pakkanen näpisteli poskia, mutta sisältä Seuralasta löytyi lämmikkeeksi hernesoppaa.

Paanunpohjan tallin hepat saivat urakoida. Moni kokeili ratsastamista ensi  kertaa, mutta joukossa oli kokeneitakin. Ihan kaikilla ei uskallus riittänyt nousta hepan selkään.

  Hevosen sydämellisyys on käsin kosketeltavaa.

 

Hernesoppaa ja laskiaispullat maistuivat. Väkeä oli talon täydeltä. Pihalla miehet paistoivat makkaraa vaihtoehdoksi. Salin puolella Rauni laulatti joukkoa ja karaoke innosti välillä oikein joukolla laulamaan jos yksin rohkeus ei riittänyt. Oli kiva kuunnella kahvin  tai soppalautasen ääressä.

***************************************************************************************

15.12.2014.  Kunta muisti kunniakirjalla kylien edustajia demokratiapalkinnosta. Meiltä siellä oli edustajana Alois15.12.2014. Kunta muisti kunniakirjalla kylien edustajia demokratiapalkinnosta. Meiltä siellä oli edustajana Alois

 

 15.12.2014. kunta muisti kunniakirjalla kylien edustajia demokratiapalkinnosta. Meiltä siellä oli edustajana Alois.

**********************

Pyhänä (1.6.2014) oli luontokirkko Kivikurulla ja väkeä niin paljon, että yllätti meidät, eli kirkkokahvin kahvipullat piti puolittaa – onneksi Anja oli tehnyt niistä isoja.  Taisi olla jotain kahdeksisenkymmentä ihmistä. Sääkin suosi, eli aurinko paistoi.  Netistä tietoja ja valokuvia löytyy googlesta etsimällä "Jäppilän Kivikuru". On käymisen arvoinen luontokohde. Sorsakoskelta Jäppilään menevältä tieltä vasemmalle risteää Poikkilammentie jota viittojen mukaan ajamalla löytyy Kivikuru.2

t. Helena

 

**********************************************************************************

Seuralaan talkoilla tuulikaappi ja pieni toimistotila.

 

Talkoissa Auvo Alanne ja Osmo PulliainenTalkoissa Auvo Alanne ja Osmo Pulliainen

 

 

 TAPAHTUMIA  TOUKOKUUSSA: 

 

ke 15.5.2024  Vanhemman väen "Tiinukan kerho" kokoontuu Seuralassa keskustelemaan keväästä ja perhosista.Viimeinen kevään kokoontuminen kakkukahvien merkeissä.

Tukemassa Leppävirran kunta.

 

1. - 17. 5.  VAKOKUVANÄYTTELY  Seuralassa

Martti Airasvaaran valokuvia sorsakoskelaisista perhosista  avoinna klo 14 - 17. ilmainen.

Myös tietoa perhosista on tarjolla.

 

To 16.5. vanhojen valokuvien kerho kokoontuu Seuralassa klo 10 - 12  kevään viimeisen kerran tutkimaan valokuvien saloja.

 Tukemassa Leppävirran kunta.

 

La 18.5. on Seuralassa  VaPePa:n  etsintäkurssi klo 9 - 17, järjestäjänä Leppävirran VaPePa ja SPR.

 

Su 26.5. klo 14  "Ekotekoja tontillesi"  kiertokävely  Anjan  pihalla os. Taivalmäentie 7. Anja kertoo niistä pienistä toimista, joilla sinäkin voit  edistää luonnon monimuotoisuutta. Ilmainen.

Kesäkuussa tapahtumia:

Su 9.6.  Vaalikahvio Seuralassa klo 12 - 15. Kahviossa myydään kahvilatuotteita, piirakoita, ruokaa kotiinkin  ja  lounas: broilerikeitto tai palapaisti perunoiden kera, sallaatti ja marjakiisseli.

La 15.6.  Muikkufestivaali ja peräkonttikirppis Sorsakosken keskustassa klo 10 -  14. Paikka on Fiskarsin paikoitusalue. Paikat ovat myyjälle ilmaiset.  Kyläyhdistys myy omia ruoka- ja kahviotuotteita erikoistuen muikkuruokaan. Järjestäjänä Sorsakosken kyläyhdistys ry. Tervetuloa!

 

 

 

TUKEMASSA  LEPPÄVIRRAN  KUNTA !

.....