Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Harrastukset

Sorsakoskella toimii monenlaisia harrastuspiirejä hauskan tekemisen tai vapaan seurustelun merkeissä, sekä  useita liikuntapiirejä ja -kerhoja.

 

 Yhdistyksen omat kerhot kylätalossa  Seuralassa:

Tiistaisin talvikaudella veteraanijumppaa  klo 15 - 16   (ilmainen).

Torstaisin klo 10-12 talvikaudella perinnekerho/vanhat valokuvat  keskustelukerho (ilmainen).

 

PUNTTIPAJALLA 

Crossfit kerran kuukaudessa; yhteys Tiina Ikoseen, puh. 040 550 7600.

Ikäihmisten kuntosaliharjoitukset ke klo 13, ohjattu kerho, ilmainen: kerran viikossa aina, kun ei ole Tiinukan kerhoa ke klo 13  Seuralassa, se on kuukauden lopussa kerran kuussa.

       

 

 

 Sorsakosken kyläyhdistyksen kuntosali  eli PUNTTIPAJA sai uuden paikan lokauussa 2022 kunnan hienolla tuella. Salin löydät osoitteesta Putkitie 4, Metoksen rakennuksen siivestä. Tässä linkki salin omille Facebook-sivuille: Punttipaja ja Sorsakosken DGP. Salia voi käyttää ne, jotka lunastavat avainkortin käyttömaksun maksamalla.  Käyttömaksu on 130 €/ vuosi. Käyttäjän ei tarvitse olla kyläyhdistyksen jäsen.  Avainkortin voi lunastaa vain aikuinen käyttäjä. Avainta annetaan yksi taloutta kohden. Avaimen lunastanut on aina vastuussa sen käytöstä ja säilytyksestä. Avainta ei saa luovuttaa eteenpäin. Lisätietoja kuntosalin käytöstä ja avainkorteista saa Tiina Ikoselta puh. 040 550 7600. Tervemenoa kuntoilemaan ja voimaa harjoittelemaan. Huomaa Facebookista myös kuntosalin kerhot; kuntopiiri naisille to klo 18 ja crosstraining ilmoitettavina aikoina (hiukan epäsäännöllisemmin).

 

 

Uimarantaan on viitoitus tiensristeykseltä. Se on hyvä ja matala lapsille sopiva hiekkaranta. Samaa tietä jatkaen hiukan kauempana on Kuukonniemessä uimahyppytelineet ja syvempi kallioinen ranta isommille.

Talviuintipaikka on koskensuussa Kanavatien rannassa, jossa myös vanha mattolaituri. Uimakopin avaimen voi lunastaa panttimaksua vastaan liikuntatoimelta Leppävirralta. Kopin seinällä on nimilista, johon toivotaan merkintöjä kävijoiltä. Se on viesti kuntaan kävijämääristä ja näin voimme säilyttää tämän kunnan järjestämän pukusuojan.

Luistelumahdollisuus on urheilukentällä ja kunta jäädyttää kentän mahdollisuuksien mukaan. Lämmitetyn pukusuojan lukituksesta huolehtivat vapaaehtoiset kyläyhdistyksen ihmiset.

Hiihtoladut: Katso latuinfo sivu.
Urheilukentältä lähtee valaistuja latuja,
joista lyhyin tekee noin kilometrin lenkin Niskaharjun ympäri. Kolmen kilometrin lenkki jatkuu Roppolanmäen maastoon.
Kolmen kilometrin lenkin alkupäästä latu haarautuu johtamaan Kurjenlammen laavulle ja edelleen Varkauteen. Tämä latu ei ole valaistu.
Leppävirralle lähtee latu Haringinlahdesta. 

Sorsakoski DGP on 10 väyläinen frisbeegolf-metsärata, ei talvikäytössä. Lähtöpaikka on koskentien varrella Niskaharjunlavan parkkipaikalla Sorsakoskelta Jäppilän suuntaan lähtiessä. Frisbeegolfrata kulkee kuntopolun läheisyydessä, polun maastoja hyödyntäen.
 

 

 TAPAHTUMIA  TOUKOKUUSSA: 

 

ke 15.5.2024  Vanhemman väen "Tiinukan kerho" kokoontuu Seuralassa keskustelemaan keväästä ja perhosista.Viimeinen kevään kokoontuminen kakkukahvien merkeissä.

Tukemassa Leppävirran kunta.

 

1. - 17. 5.  VAKOKUVANÄYTTELY  Seuralassa

Martti Airasvaaran valokuvia sorsakoskelaisista perhosista  avoinna klo 14 - 17. ilmainen.

Myös tietoa perhosista on tarjolla.

 

To 16.5. vanhojen valokuvien kerho kokoontuu Seuralassa klo 10 - 12  kevään viimeisen kerran tutkimaan valokuvien saloja.

 Tukemassa Leppävirran kunta.

 

La 18.5. on Seuralassa  VaPePa:n  etsintäkurssi klo 9 - 17, järjestäjänä Leppävirran VaPePa ja SPR.

 

Su 26.5. klo 14  "Ekotekoja tontillesi"  kiertokävely  Anjan  pihalla os. Taivalmäentie 7. Anja kertoo niistä pienistä toimista, joilla sinäkin voit  edistää luonnon monimuotoisuutta. Ilmainen.

Kesäkuussa tapahtumia:

Su 9.6.  Vaalikahvio Seuralassa klo 12 - 15. Kahviossa myydään kahvilatuotteita, piirakoita, ruokaa kotiinkin  ja  lounas: broilerikeitto tai palapaisti perunoiden kera, sallaatti ja marjakiisseli.

La 15.6.  Muikkufestivaali ja peräkonttikirppis Sorsakosken keskustassa klo 10 -  14. Paikka on Fiskarsin paikoitusalue. Paikat ovat myyjälle ilmaiset.  Kyläyhdistys myy omia ruoka- ja kahviotuotteita erikoistuen muikkuruokaan. Järjestäjänä Sorsakosken kyläyhdistys ry. Tervetuloa!

 

 

 

TUKEMASSA  LEPPÄVIRRAN  KUNTA !

.....