Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

SORSAKOSKEN KYLÄYHDISTYS RY

 Osoite:    Sorsakoskentie 12       79130 Sorsakoski

PUH. 044 230 3582

 

Pankkitili: FI 46 5230 6340 0029 95

Pankki:  OKOFIHH

Sähköposti: sorsakoski.seura@gmail.com

 Kylätalo Seuralan (yllä mainitussa osoitteessa)  varaukset ja muut kyläyhdistyksen asiat:   040 537 6176/ Anja Tikkanen

 

 

********** 

Sorsakosken kyläyhdistyksen yleinen syyskokous oli  16.11.2023 Seuralassa. Yhdessä pystymme! KYLÄYHDISTYKSEN HALLITUS 2024 : valittiin pj:ksi Pirjo Soininen ja vpj:ksi Tiina Vehviläinen, jäseniksi valittiin: Eetu Eskelinen, Niina Hakkarainen, Kari Kilpeläinen, Marko Koponen, Pekka Lehtinen, Anja Liukkonen, Erkki Munter, Orvokki Suhonen, Anja Tikkanen, varajäseniksi valittiin Seppo Eskelinen, Anitta Heinä, Teemu Hynninen, Pasi Ikonen, Tiina Ikonen, Anu Lehtinen, Paula Munter ja Olga Säynevirta.

 

KYLÄYHDISTYKSEN HALLITUS 2024

Puheenjohtaja: Pirjo Soininen  puh. 044 230 3582

Varapuheenjohtaja: Tiina Vehviläinen

Marko Koponen, sihteeri

Anja Tikkanen, rahastonhoitaja

          Jokainen varajäsen kutsutaan myös aina hallituksen kokouksiin.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Iris Niskanen  ja hänen varahenkilökseen Satu Natunen.

 ***********************

Sorsakosken kyläyhdistys on puolueeton ja sitoutumaton yleishyödyllinen yhdistys . Sen tarkoitus on toimia kaikkien kyläläisten yhteiseksi hyväksi.

Sen tarkoituksena ei ole voiton tai muun muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen toimintaan osallistuville. (Tavoitteet laajemmin jäljempänä)

Sorsakosken kyläyhdistys ry. on aiemmalta nimeltään Sorsakoski-Seura ry.
Nimimuutos on astunut voimaan 7.11.2013.

Kyläyhdistyksen varsinaisissa kokouksissa ( syys- ja kevätkokous) ovat äänivaltaisia kaikki jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet.  Talkoisiin ja juhliin ym. toimintaan voi tulla riippumatta siitä, onko maksanut jäsenmaksun.

Historia: Sorsakosken  kylätoimikunta rekisteröityi 2000-luvun alussa Sorsakoski-Seura ry:ksi.
1.4.2008 Sorsakoski-seura ry ja Seurala ry yhdistyivät Sorsakoski-Seura ry:ksi, koska lähes samat ihmiset hoitivat myös kylätalo Seuralan asioita.

Kyläyhdistys pyrkii toimimaan kylän kehittäjänä ja yhteistyöelimenä niin Leppävirran kuntaan kuin Pohjois-Savon kylät ry:n ja Suomen Kylät ry:n kautta valtakunnallisestikin.

Yhdistyksen toimintaa suunnittelee ja ylläpitää hallitus.

Vuoden 2024 jäsenmaksuksi hyväksyttiin hallituksen esittämä jäsenmaksu 10 € olipa sitten kyseessä  yksityishenkilö, yhdistys tai kannattaja.

 

Jäsenrekisteri: Kyläyhdistyksen virallisella jäsenmäärällä on suuri vaikutus vaikkapa siihen, kuinka kylä huomioidaan päätöksiä tehtäessä, Pohjois-Savon Kylät ry:ssä tai Kotiseutuliitolta avustusta haettaessa. Kyläyhdistyksen maksaneiden jäsenten määrä mittaa myös kylän arvoa päätöksenteossa, erityisesti jos kunnat suurenevat.

Jäsenhakulomakkeita on Seuralassa. Jäsenhakulomakkeen laitamme myös tänne sivuille.

  Tulosta linkistä jäsenlomake  

Täytetyn lomakkeen voi palauttaa vaikka Seuralassa olevaan postilaatikkoon.

Samalla voi maksaa jäsenmaksun vaikka lomakkeen mukana, kunhan vain selviää kenen maksusta on kyse.

Nettilomakkeen voi laittaa sähköpostina osoitteella sorsakoski.seura@gmail.com  ja maksaa jäsenmaksun

pankkiin Sorsakosken kyläyhdistys ry:n tilille No: FI46 5230 6340 0029 95. Viitenumerona voit käyttää joko   20200 tai 20501.

On tärkeätä, että pankkiin maksetusta jäsenmaksusta selviää myös nimet, jos maksuja on useampi.

Vaikka jäsenmaksu maksetaan pankkiin, on nyt tärkeätä täyttää myös jäsenlomake, ellei sitä ole täyttänyt aiemmin. Ei riitä, että jäsenellä on vain viitenumero. Meille on eduksi, jos saamme tietää jäsenen sähköpostiosoitteen.

Jäsennyys ei velvoita talkoisiin tms, mutta antaa mahdollisuuden osallistua päätösten tekoon kyläyhdistyksen yleisissä kokouksissa, ja onhan se osoitus halusta toimia kylämme yhteiseksi hyväksi.

 

Yhdistyksen tarkoituksena on Sorsakosken kyläyhdistys ry:n sääntöjen mukaan :

"Sorsakosken alueella vakituisesti tai vapaa-aikanaan a8suvien ihmisten asumiseen, hyvinvointiin ja viihtyvyyteen yleisesti liittyvien asioiden hoitaminen, kylän kehittäminen, kyläläisten yhteenkuuluvaisuuden tunteen elvyttäminen ja ylläpitäminen, sekä kylän perinteen vaaliminen.

 Yhdistyksen tarkoituksena on kannustaa alueen asukkaita yhteistoimintaan kotiseutunsa kehittämiseksi sekä kehittää yhteistyötä alueen päättäjien ja viranhaltijoiden kanssa kylän kehittämisessä ja asukkaiden hyvinvoinnin parantamisessa. Tarkoituksena on säilyttää Sorsakoski elinvoimaisena sekä lisätä koko seudun kehittämiseen liittyvää osaamista ja lisätä kokemusten vaihtoa toiminta-alueen eri tahojen välillä kansainvälinen yhteistyö mukaan lukien."

"Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

 -          Osallistuu toiminta-alueen kehittämiseen yhteistyössä asukkaiden, yritysten, yhteisöjen ja muiden organisaatioiden kanssa.

-          Edistää yhdistyksen ja kunnan välistä yhteistyötä järjestämällä kokouksia, yhteistapaamisia ja muita vastaavia tilaisuuksia.

-          Pitää aktiivisesti yhteyttä kuntaan, sekä muihin yhteisöihin, yhdistyksiin ja yrityksiin.

-          Järjestää kyläkokouksia sekä koulutustilaisuuksia.

-          Järjestää erilaisia kylätapahtumia, kulttuuri- ja virkistystilaisuuksia, myyjäisiä ja kirpputoreja toiminnan tukemiseksi.

-          Antaa tarvittaessa lausuntoja ja tekee aloitteita päättäjille ja viranomaisille.

-          Huolehtii voimiensa mukaan omistamansa kylätalon, Seuralan säilymisestä jälkipolville arvoisessaan kunnossa ja pyrkii nostamaan talon käyttöastetta.

 Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia, testamentteja ja avustuksia ja se voi omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä voi toimeenpanna asianmukaisella luvalla arpajaisia ja rahankeräyksiä.

 Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen toimintaan osallistuville."

 

 

 

 TAPAHTUMIA  TOUKOKUUSSA: 

 

ke 15.5.2024  Vanhemman väen "Tiinukan kerho" kokoontuu Seuralassa keskustelemaan keväästä ja perhosista.Viimeinen kevään kokoontuminen kakkukahvien merkeissä.

Tukemassa Leppävirran kunta.

 

1. - 17. 5.  VAKOKUVANÄYTTELY  Seuralassa

Martti Airasvaaran valokuvia sorsakoskelaisista perhosista  avoinna klo 14 - 17. ilmainen.

Myös tietoa perhosista on tarjolla.

 

To 16.5. vanhojen valokuvien kerho kokoontuu Seuralassa klo 10 - 12  kevään viimeisen kerran tutkimaan valokuvien saloja.

 Tukemassa Leppävirran kunta.

 

La 18.5. on Seuralassa  VaPePa:n  etsintäkurssi klo 9 - 17, järjestäjänä Leppävirran VaPePa ja SPR.

 

Su 26.5. klo 14  "Ekotekoja tontillesi"  kiertokävely  Anjan  pihalla os. Taivalmäentie 7. Anja kertoo niistä pienistä toimista, joilla sinäkin voit  edistää luonnon monimuotoisuutta. Ilmainen.

Kesäkuussa tapahtumia:

Su 9.6.  Vaalikahvio Seuralassa klo 12 - 15. Kahviossa myydään kahvilatuotteita, piirakoita, ruokaa kotiinkin  ja  lounas: broilerikeitto tai palapaisti perunoiden kera, sallaatti ja marjakiisseli.

La 15.6.  Muikkufestivaali ja peräkonttikirppis Sorsakosken keskustassa klo 10 -  14. Paikka on Fiskarsin paikoitusalue. Paikat ovat myyjälle ilmaiset.  Kyläyhdistys myy omia ruoka- ja kahviotuotteita erikoistuen muikkuruokaan. Järjestäjänä Sorsakosken kyläyhdistys ry. Tervetuloa!

 

 

 

TUKEMASSA  LEPPÄVIRRAN  KUNTA !

.....