Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kylätalo Seurala

 Sorsakosken kyläyhdistys ry omistaa keskellä kylää olevan Sorsakosken kylätalon Seuralan tontteineen, eli kyläläisten puheissa “Salin”.
Seurala on avara ja viihtyisä juhlatalo kaikenlaisiin juhliin aina kastetilaisuuksista häihin ja hautajaisiin asti. Se on talo  monenlaiseen toimintaan ja keskuspaikkana kylän tapahtumiin.

Kylätalo Seurala sai uuden vesikaton kesällä 2012

Katteeksi tuli antiikin punainen tiilikate ja sen alle Panka panssarialuskate.  Kolme ja välillä neljäkin rivakaa miestä urakoivat  katon niin, että se valmistui etuajassa alkukesästä ja ennen koko loppukesän jatkuneita runsaita vesisateita. Kattoa suunniteltiin tehtäväksi jo vuotta aiemmin, mutta asia kaatui rahoitusongelmiin. Keväällä 2012 saatiin Kotiseutuliitolta lisää avustusta ja alkukesästä Arvo Erosen omistama Rakeron Oy uusi katon ja korjasi katon alla olleet lahot kattorakenteet. Pankille ollaan velassa 20 000 euroa, ja Kotiseutuliitolle suuressa kiitollisuudenvelassa, mutta katto on päällä ja pitää.
Kunpa talon tilojen vuokraajat ajattelisivat niin, että tilavuokra on heidän osuutensa talon talkootyöstä, sillä talkootyötä tehtiin ja tehdään jatkuvasti Seuralan hyväksi tosi paljon. 

  Seurala on remontoitu niin sisältä kuin ulkoakin viihtyisäksi kylätaloksi. Tilat käsittävät avaran kahviotilan sekä juhlasalin, johon voi järjestää pöytäpaikat yli sadalle juhlijalle tai tuolit vaikka konserttiin.
Salissa on näyttämö, tanssiparketti ja sisään pääsee myös pyöratuoliluiskan kautta. Talon keittiö on pienehkö, mutta nykyaikainen. Tarjoiluastioita löytyy n. 120 hengen juhliin.
Aulakahviota käytetään kokouspaikkana ja monenlaisten ryhmien tilaisuuksiin ja pienempiin juhliin. Pöytäpaikkoja kahviosta löytyy n. 50 hengelle. Keittiössä on kahviastiastot suureenkin kokoukseen.

 Seurala on entinen Hackman:in juhlatalo. Nykyiselle paikalleen talo pystytettiin 1900-luvun alussa. Se oli alunperin Oravikosken sahanomistajan asuintalona. Myöhemmin se tarpeettomana purettiin ja kuljetettiin hevosilla metsiä ja jäätä pitkin Sorsakoskelle. Talo on ollut vilkkaassa käytössä. Näytelmä- ja kulttuuritoiminta oli vilkasta. Urheilu-, liikunta sekä kilpailujen keskuspaikkana Seurala oli ja on edelleenkin verraton, vaikka kaikenlaiseen sisäliikuntaan nykyiset tilat eivät ole parhaat mahdolliset. Talossa toimi kymmenien vuosien ajan myös elokuvateatteri.

 Seurala toimii kyläläisten kohtauspaikkana. Siellä voivat pitää yritykset ja yhdistykset tilaisuuksiaan. Suuren kokonsa vuoksi Seurala soveltuu hyvin myös suurtenkin perhe-ja sukujuhlien pitopaikaksi.  Talo käsittää salin näyttämöineen, tilavan aulan sekä nykyaikaisen toimivan keittiön. Osa Seuralasta on vuokrattu yrittäjille ja vuokra-asuntokäyttöön. Paikanpäällä voi myös vuokrata av-laitteita ja sähköpianoa. Tiloissa on myös induktio-silmukka kuulolaitteita varten.

Seuralan saliSeuralan sali

Tilojen vuokraus

Seurala
Sorsakoskentie 12
79130 Sorsakoski

Varaukset:
Sorsakosken kyläyhdistys 044-2303582

Seuralan hinnat:

Aula:  Kokous alle 4 tuntia 25€,  juhlat 75€.

Sali ja aula:
päivätilaisuus tai yhden illan tapahtuma 150€
iltatilaisuus / vrk 250€ (esim.  juhlat viikonloppuna jolloin valmistelut edelisenä päivänä)

kokous/koulutus 1/2 pv 75€

Videotykin, pianon tai av- laitteidein vuokraus kokouksiin 10 €

 

Tiedustella voi myös sähköpostilla: sorsakoski.seura@gmail.com

 

 

Facebook

Sorsakoski

Sorsakosken Teräs

Pub Sorsakoski

Savon Automaatio Oy

Sarin talli

Hieroja Sari Karvonen

Rantala Highland 

Kaunismaan tila

Tiedoksi

 

Kuntalaisaloite

Sorsakosken koulu säilytettävä

Täällä

 

Rompetori 2017

Täällä

 

Rompetori 2017 aikataulu:

 

9.00          Tapahtuma avataan

9.30          Hevosen kengitysnäytös

10.00        paloaseman luona: Pöllinveisto,                     pärehöyläys, tervankeitto sekä                       vaijerilla ja tukilla kävelijä                                 Kyllönen

10.00        esiintymislavalla Kristiina Brask

10.30        Trukkinäytös

11.00        Tehdaskierros        
                  (ennakko ilmoittautuminen)

12.00        Vaijerilla ja tukilla kävelijä                   Kyllönen

12.00        Kosken juoksutusnäytös +                   avoimet ovet (alavoimala)

12.00        Hevosen kengitysnäytös

12.30        Tehdaskierros                   (ennakkoilmoittautuminen)

13.00        Kosken juoksutusnäytös +                   avoimet ovet (alavoimala)

13.15        Ralliautokyyditysten arvonta                   (esiintymislava)

13.30        Kristiina Brask (esiintymislava)

14.00        Autokulkue

12-15.00  Puutarhaesittely, Taivalmäentie 7

Haitarinsoittaja ja sahansoittaja pitkin päivää

Vanhojen moottoripyörien ja mopojen katsastusmahdollisuus

 

 

Tontun piha blogi

Täällä...